LOKALE HELDEN
Sinds de start van Loes & Krikke hebben we steeds gewerkt met lokale leveranciers en streven we naar duurzame samenwerkingen en is lokaal niet zomaar een hip maar hol begrip. We geloven sterk in de kracht van korteketen en kiezen onze leveranciers zorgvuldig uit. We stellen hier enkele (maar niet alle) van onze leveranciers voor, stuk voor stuk vakmensen die met veel liefde voor mens en natuur prachtige producten maken. We wonen zelf deels in Wallonië en het spreekt voor zich dat we ook hier samenwerken met enkele fantastische boeren en coöperatieven.
ONSLOGISCH VOEDSEL
Peerdsdonkenhof, Booischot
Heel wat van onze groenten komen rechtstreeks en zonder omwegen vanop het veld van Boer Ole van het Peerdsdonkerhof. Hij en zijn team telen hier alle mogelijke groenten die je in ons klimaat kan telen. Onder de koepel van vzw Onslogisch Voedsel zijn er verschillende activiteiten, lees er hier meer over.
VOLLE GROND
Dakboederij Pakt, Antwerpen-Stad
Kortere keten kan bijna niet. Een deel van de groenten die we in onze keuken gebruiken komen vanop het dak van het gebouwencomplex Pakt in Antwerpen. Op dit dak maakte Volle Grond een heuse dakboerderij.
VOLLE GROND
MOULIN DE VENCIMONT
Moulin de Vencimont, Vencimont
In de prachtige streek Famenne namen Juliette en Ambroise in 2016 de molen van Vencimont over. Vandaag vind je hier niet alleen een ambachtelijke molen, maar ook een bakkerij en gastenkamers. Wij kopen hier onze bloem voor al ons brood, focaccia en gebak. Alle (tarwe en spelt) graan is afkomstig uit Wallonië en wordt ambachtelijk op steen gemalen in Vencimont.
KING’S MUSHROOMS
Sterckshof, Deurne
In het kasteel Sterckhof aan het Rivierenhofpark in Deurne kweekt Edon exotische gourmet-paddenstoelen. King’s Mushrooms gelooft in de kracht van een korte keten. Producten worden onder één dak gekweekt, geoogst en verpakt. Hierna gaan de vers geplukte paddenstoelen rechtstreeks van de boer naar het verkooppunt of klant.
AUX DELICES DE LA HOUILLE
Aux Délices de la Houille, Vencimont
Deze traditionele slagerij bestaat sinds 1972 en is in de streek gekend voor haar zelfbereide charcuterie en aanbod wild in het seizoen. Al het vlees komt van bij lokale boeren en wordt door Bruno met zorg bereid en versneden.
FERME D’ESCLAYE
Ferme d’Esclaye, Pondrôme
Deze familieboerderij is gespecialiseerd in zuivelproducten en we kopen hier overheerlijke boter en kazen. De familie produceert sinds 1929 al boter, en later andere zuivelproducten, en sluit geen compromissen om bijvoorbeeld meer te kunnen produceren en aan kwaliteit in te boeten. Daarnaast kweken ze ook Holstein en Montbéliarde runderen voor vleescomsumptie.
FERME D’ESCLAYE